Toidutuubi retsept: Kõrvitsapüreesupp

Lapsele lisatoitu pakkudes on valikuid mitu – kas teha ise või osta poest valmistoit? Kas kodust väljas olles pakkuda valmis tuubitoitu või kasutada korduvkasutatavaid toidutuube ning pakkuda kõikjal enda valmistatud toitu? Ning kõige tähtsam – mida ja kuidas valmistada?

Meie pere on suur püreesuppide fänn ning seda mitte ainult ajal, kui meie pere pisem liige oli esimesi lisatoiduampse saamas. Üks meie lemmikutest on kõrvitsapüreesupp, mille retsepti ka siinkohal jagame. Kui suppi soovivad süüa ka täiskasvanud, siis vajadusel täiendavalt maitsesta supp alles pärast seda, kui oled lapse portsud juba ära võtnud. Nagu iga retsepti puhul, siis tutvusta kõiki retsepti koostisosasid eelnevalt lapsele ühekaupa, et välistada võimalik toiduallergia mõne koostisosa suhtes.

Kõrvitsapüreesupp (al. 8k)

kõrvitsasuppKoostisosad

1 kg kõrvits
2 porgandit
3 kartulit
1 sibul
2 küüslauguküünt
(250 ml naturaalset köögivilja- või kanapuljongit)
1-2 spl oliiviõli
Tilli, peterselli

Retsept

Koori ja puhasta kõrvits, eemalda seemned. Koori sibul, porgand ning küüslauguküüned.
Pane ahjuvormi tükeldatud kõrvits, porgand, sibul ja terved küüslauguküüned. Lisa till ja petersell ning sega läbi oliiviõliga.
Pane juurviljad ahju 200 kraadi juurde 25-30 minutiks kuni kõrvits ja porgand on pehmeks küpsenud.

Koori ja tükelda kartul ning pane kas veega või soovi korral naturaalse puljongiga suurde potti keema. Keeda umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed. Lisa potti ahjus pehmeks küpsenud köögiviljad ning püreesta saumikseriga. Lase supil veel korraks keema tõusta ning võta seejärel tulelt ära.

Võid kõik köögiviljad ka koheselt koos potti keema panna, et aega kokku hoida, ent ahjus küpsetamine annab köögiviljadele parema maitse juurde.

Kui soovid suppi sügavkülmutada, siis lase sellel kõigepealt täielikult jahtuda. Seejärel jaga supp sügavkülmutatavatesse nõudesse kohe õigetes kogustes, et saaksid hiljem üles sulamiseks võtta mugavalt kohe sobiva portsjoni.

Portsjonite sügavkülmutamiseks sobivad suurepäraselt korduvkasutatavad toidutuubid, toidu külmutamiskuubikud või ka toidu säilitustopsid.

Pea meeles! Valmis püreed säilivad külmikus 3 päeva, sügavkülmas 3 kuud.

 

 

Lisa kommentaar

Ostes korraga vähemalt 75 euro eest on transport üle Eesti tasuta! Peida